ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Στον πυρήνα του Ψ-Δικτύου είμαστε 6 ψυχολόγοι, συνάδελφοι και φίλοι που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα φέρουν την ψυχοθεραπεία κοντά στις οικονομικά ασθενείς ομάδες, οι οποίες βάλλονται όλο και περισσότερο από τις κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές που βιώνουμε όλοι.

Η ιδέα και το κάλεσμα για τη δημιουργία του Ψ-Δικτύου ήταν της Δρ. Ιουλίας Παπάζογλου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί, με σκοπό να συζητήσουμε το πώς μπορούμε από τη θέση που βρισκόμαστε και μέσω του επαγγέλματός μας να υποστηρίξουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας είναι δυνατό.

Οραματιστήκαμε ένα δίκτυο ειδικών ψυχικής υγείας το οποίο:

  • να περιλαμβάνει ψυχολόγους διαφόρων ειδικοτήτων, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών, των εφήβων, των ενηλίκων, αλλά και των ζευγαριών και οικογενειών.
  • να είναι ευρύ, έτσι ώστε οι υπηρεσίες του να είναι διαθέσιμες σε συνανθρώπους μας σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
  • να διασφαλίζει τη συνεργασία με επαγγελματίες ψυχικής υγείας με άρτια εκπαίδευση και επαρκή κλινική εμπειρία, ώστε αν και χαμηλού κόστους, οι υπηρεσίες μας να είναι υψηλής ποιότητας.

Έτσι η ιδέα του Ψ-Δικτύου γεννήθηκε και στους μήνες που ακολούθησαν δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, με ενθουσιασμό προκειμένου να την υλοποιήσουμε. Ως πυρήνας του Ψ-Δικτύου, εκτός από το ψυχοθεραπευτικό έργο που παρέχουμε, συντονίζουμε την εξάπλωσή του και οργανώνουμε συναντήσεις συνεργατών, προκειμένου όλοι οι συνεργάτες μας να γνωρίζονται μεταξύ τους και να αισθάνονται μέρος αυτού του δικτύου.

Τα ιδρυτικά μέλη του Ψ-Δικτύου είναι οι: Βίκυ Κούμπου, Άννα Κούρτη, Φωτεινή Μαυρομάτη, Τάνια Μπαγέρη, Δρ. Ιουλία Παπάζογλου, Δρ. Μαργαρίτα Πετεινάκη.