ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το «Ψ- Δίκτυο- Πρόσβαση στη Στήριξη» είναι ένα Κοινωφελές Σωματείο Ελεύθερων Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω παροχής ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών βραχείας διάρκειας σε αδύναμες οικονομικά ομάδες όπως για παράδειγμα σε χαμηλόμισθους, φοιτητές, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και άλλους.

Το Σωματείο μας αποτελείται από 30 επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και συμβούλους ψυχικής υγείας) εκπαιδευμένους σε διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο δίκτυο. Στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου τα επόμενα χρόνια για την εξασφάλιση πρόσβασης των ατόμων σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκτός Αττικής.

Κοινός μας στόχος στο Ψ- Δίκτυο είναι να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, με χαμηλό οικονομικό αντίτιμο, σε όσους τις χρειάζονται. Για αυτόν τον λόγο, επιλέγουμε άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μοιράζονται το όραμά του Ψ-Δικτύου για προσφορά και αλληλεγγύη και τους στηρίζουμε στο έργο τους με ανάπτυξη κοινών διαδικασιών, δραστηριοτήτων, και συνεχή αξιολόγηση.

Επιπλέον, η ομάδα του Ψ-ΔΙΚΤΥΟΥ με στόχο  την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας διοργανώνει επιμορφωτικές/ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες, ημερίδες, ομιλίες και διαλέξεις που  απευθύνονται στο ευρύ κοινό, στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς και σε φοιτητές,  εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς.

Ιστορία του Ψ- Δικτύου

Το Ψ-Δίκτυο δημιουργήθηκε το 2012. Αφορμή υπήρξε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η διάθεση προσφοράς στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη για ψυχική βοήθεια αλλά τους έλειπαν οι πόροι για να υποστηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια.

Η ομάδα ξεκίνησε άτυπα από 6 ψυχολόγους και εξελίχθηκε σε μια μορφή δικτύου που συμπεριελάμβανε μια πληθώρα από άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Το 2018, το Ψ- Δίκτυο έχοντας διαγράψει μια επιτυχή σταθερή πορεία έκανε τη μετάβαση στο στάδιο της σύστασης ενός φορέα με νομική υπόσταση προκειμένου να ανταποκριθεί στην καλύτερη οργάνωση και εξάπλωση του δικτύου, τη διεύρυνση των σκοπών, της δράσης και των παροχών του και την επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής προσφοράς από έγκριτους επιστήμονες της ψυχικής υγείας προς το κοινωνικό σύνολο.

Το δίκτυο μας απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από 30 συνεργάτες και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε βοηθήσει πάνω από 1500 ανθρώπους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι δικαίωμα όλων.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται κάθε τρία χρόνια, είναι πενταμελές και στην παρούσα φάση απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα:

Πρόεδρος: Γιώργος Μπρεκουλάκης

Αντιπρόεδρος: Μαργαρίτα Καραβέλλα

Ταμίας: Βαγγέλης Πανουσόπουλος

Γραμματέας: Ηρώ Ανυφαντή

Μέλος: Χαρά Κίτσου

Περισσότερα για τη λειτουργία του Σωματείου μας μπορείτε να διαβάσετε στο Καταστατικό Λειτουργίας του.