Δρ. Μαργαρίτα Καραβέλλα

Η Δρ. Μαργαρίτα Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Postgraduate Diploma, MSc, PostMSc) και τη διδακτορική της διατριβή (DPsych Counselling Psychology) στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Eκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική, συστημική και γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει τη επαγγελματική της κατάρτισή παρακολουθώντας κύκλο παιδείας στην ομαδική ανάλυση.

Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε  πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε υπεύθυνη του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea και επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού και Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου και συνεργάζεται με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους. Παρέχει ψυχοθεραπευτική στήριξη ατομικού και ομαδικού πλαισίου σε ενηλίκους, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές, οικογενειακές, συμπεριφορικές και μαθησιακές δυσκολίες.

Επίσης παρέχει κλινική κι ερευνητική εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και αξιολόγηση και διαχείριση περιπτώσεων αυτισμού και διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα και την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) και του Health Professions Council.

Διεύθυνση: 

Αντήνορος 3-5, Παγκράτι
(μετρό Ευαγγελισμός)

Τηλ: 

6977022536

Email: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

2 θέσεις