Δρ. Ιουλία Παπάζογλου

Η Ιουλία Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες στη ΒΑΚΑΛΟ και ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στην Ψυχολογία της Υγείας, στο πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Τόσο στην μεταπτυχιακή της εργασία, όσο και στη διδακτορική της διατριβή, μελέτησε τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να απεικονίσουν τη λύπη και την ασθένεια και την αντίθεση τους με τη χαρά και την υγεία αντίστοιχα. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα σπουδών στην Συστημική Συμβουλευτική στο Kensington Consultation Center (KCC) του Λονδίνου όπου και απέκτησε τον τίτλο της Συστημικής Συμβούλου. Παράλληλα, παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες καθώς και τη μεθοδολογία και την εφαρμογή της ανάλυσης της συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα.
Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτική και ψυχοπαιδαγωγική στήριξη σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, συμπεριφορικές και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης δουλεύει συμβουλευτικά με γονείς που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα παραπάνω θέματα. Τα ‘εργαλεία’ της  είναι το παιχνίδι, η ζωγραφική και η 'θεραπευτική σχέση' που χτίζεται στο χώρο της θεραπείας. Παράλληλα με την κλινική πρακτική, από το 2011,  παρακολουθεί εποπτεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης.
Η διδακτική της εμπειρία αναπτύσσεται γύρω από μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια που αφορούν στην εκπαίδευση φοιτητών, νέων επαγγελματιών της ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχολογίας και της τέχνης στην ψυχοθεραπεία.
Από το 2019 η Ιουλία Παπάζογλου εκπαιδεύεται στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων στην ΕΕΨΨΠΕ (Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιών και Εφήβων).

Διεύθυνση: 

 Λ. Αλεξάνδρας 126, ΤΚ 11471 (μετρό Αμπελόκηποι)

Τηλ: 

697 64 38 167

Email: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.