Δρ. Ιουλία Παπάζογλου

Η Ιουλία Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εικαστικά στη ΒΑΚΑΛΟ και ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στην Ψυχολογία της Υγείας, στο πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Τόσο στην μεταπτυχιακή της εργασία, όσο και στη διδακτορική της διατριβή, μελέτησε τους τρόπους που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να ζωγραφίσουν τη λύπη και την ασθένεια και την αντίθεση τους με τη χαρά και την υγεία αντίστοιχα. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα σπουδών στην Συστημική Συμβουλευτική στο Kensington Consultation Center (KCC) του Λονδίνου όπου και απέκτησε τον τίτλο της Συστημικής Συμβούλου. Παράλληλα, παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες καθώς και τη μεθοδολογία και την εφαρμογή της ανάλυσης της συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Είναι εγγεγραμμένο μέλος στο Βρετανικό Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας (HCPC), καθώς και έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα.

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτική και ψυχοπαιδαγωγική στήριξη σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, συμπεριφορικές και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης δουλεύει συμβουλευτικά με γονείς που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα παραπάνω θέματα. Τα ‘εργαλεία’ της  είναι το παιχνίδι, η ζωγραφική και η 'θεραπευτική σχέση' που χτίζεται στο χώρο της θεραπείας. Παράλληλα με την κλινική πρακτική παρακολουθεί εποπτεία Ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης.

Από το 2007 η Ιουλία Παπάζογλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα και από τον Ιανουάριο του 2014 διδάσκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Deree College.

Διεύθυνση: 

 Λ. Αλεξάνδρας 126, ΤΚ 11471 (μετρό Αμπελόκηποι)

Τηλ: 

697 64 38 167

Email: 

iouliapapazoglou@gmail.com

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

2 θέσεις