Δήμητρα K. Βαΐτσου

Η Δήμητρα Κ. Βαΐτσου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Athens Metropolitan College και είναι κάτοχος B.Sc. στην Ψυχολογία από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Preston. Kατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε το πρόγραμμα HND Edexcel Succeess through qualifications BTEC HIGHER NATIONAL DIPLOMA European Educational Organization care practice. Επέλεξε ως ειδικότητα την Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην μεταπτυχιακή της πορεία εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεία  από το Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων σχέσεων. Εκπαιδεύτηκε  στον συντονισμό Ομάδων Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Κατά την κλινική της πρακτική δούλεψε στην ψυχιατρική κλινική «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΙΟ», μελετώντας και καταγράφοντας συμπεριφορές ψυχικά ασθενών, στο κέντρο αποκατάστασης «ΧΛΟΗ» για παιδιά με ειδικές ανάγκες (αυτισμό και ψυχωσικές διαταραχές), καθώς και στο πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Επίσης, εργάστηκε εθελοντικά για οχτώ χρόνια στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Απασχολήθηκε στον Σύλλογο Γονέων παιδιών με Αναπηρία στο Κέντρο διημέρευσης Λαμίας. Το διάστημα 2008-2011 άσκησε ατομική συμβουλευτική και Οικογενειακή θεραπεία στα Δημοτικά Πολυϊατρεία του Δήμου Λυκόβρυσης. Παράλληλα συνεργάστηκε με το Εναλλακτικό κέντρο ευεξίας SHARMILLA και το κέντρο ΒΙΟΑΝΕΛΙΞΗ ως υπεύθυνη για την διεξαγωγή ομάδων αυτοεικόνας και αυτοεκτίμηση.

Είναι μέλος της Ελληνικής  και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής μέλος της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας) και  μέλος της ΕΕΨΕ (Ελληνική Εταιρεία Ψυχοθεραπεία Ελλάδας).

Εργάζεται ιδιωτικά από το 2009 και διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, καθώς και επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές ομιλίες σε σχολεία. Επίσης, αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα & στον ηλεκτρονικό τύπο.

Διεύθυνση: 

Ελευθερίου Βενιζέλου 15, Ν. Ηράκλειο 

Τηλ: 

213 0243040
6942817404

Email: