Λεμονιά Ζαπανδιώτου

Η Λεμονιά Ζαπανδιώτου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc του Πανεπιστημίου Glamorgan (UK) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο "Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία" (Παν/ιο Θεσσαλίας).

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών εκπαιδεύτηκε στο Συνθετικό μοντέλο Συμβουλευτικής, με ισχυρό Υπαρξιακό, Συστημικό και Πολυπολιτισμικό προσανατολισμό κατόπιν παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων του προγράμματος για ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις. Ακολούθησε η παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων  Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Παν/ιο Αθηνών), Κλινικής Ψυχοπαθολογίας (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και Θέματα Ειδικής Αγωγής (Παιδαγωγικό Παν/ίου Αθηνών).

Κατά την κλινική της πρακτική στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών (Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε) και σε Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, μετεκπαιδεύτηκε υπό εποπτεία στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, την ανίχνευση και διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και την συμβουλευτική ενηλίκων και εφήβων.

Κύριες Εθελοντικές συνεργασίες:

  • Με το τμήμα οξέων και χρόνιων περιστατικών στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο
  • Με την Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία Αθηνών. 
  • Ως ερευνήτρια - ψυχολόγος για το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. (Πρόγραμμα κατά του στίγματος της Ψυχικής ασθένειας).
  • Σε δράσεις του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου "Γλάροι Αιγαίου" με στόχο την στήριξη κατοίκων σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

Έχει εργαστεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης δουλεύοντας με ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και εν συνεχεία για 5 έτη με το Υπουργείο Παιδείας (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) ως συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Ομάδων Γονέων. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας(κωδ. 4227, Α.Π. 2, Δράση 6), παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση σε γονείς, μαθητές και διδάσκοντες σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Από το 2014 μέχρι και το 2017 υπήρξε συν-ιδρυτικό μέλος της  Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας παιδιού και οικογένειας "Παιδογνωσία" δουλεύοντας με ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και ψυχολογικών προβλημάτων.

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, εφήβους και ζεύγη. Παράλληλα, ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε προγράμματα συμβουλευτικής και ψυχολογίας του Mediterranean College και ως συντονίστρια Ομάδων ενδυνάμωσης γονέων. Συμμετέχει πανελλαδικά με ομιλίες και παρουσιάσεις, σε συνέδρια και σχολεία.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κατά κύριο λόγο την σχέση της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας με την θετική ψυχολογία και τη νοηματοδότηση της ανθρώπινης ύπαρξης, στα διάφορα πλαίσια στην καθημερινότητας του ατόμου.

Η Κα Ζαπανδιώτου είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ) και του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Διεύθυνση: 

Λάμπρου Κατσώνη 5, Γαλάτσι , 11146
(πλησίον Γαλατσίου, στάση Συκιά- Λ.Γαλατσίου)

Τηλ: 

6939421175

Email: 

lz.psychotherapy@gmail.com

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

1 θέση