Λεμονιά Ζαπανδιώτου

Η Λεμονιά Ζαπανδιώτου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας BSc του Πανεπιστημίου Glamorgan (UK) με ελληνική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο "Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία" (Παν/ιο Θεσσαλίας) και το Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.)

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών εκπαιδεύτηκε στο Συνθετικό μοντέλο Συμβουλευτικής, με Υπαρξιακό, Συστημικό και Πολυπολιτισμικό προσανατολισμό. Ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), την Ειδική Αγωγή (Παιδαγωγικό Παν/ίου Αθηνών), Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία ζεύγους (ICEEFT) κ.α.

Κατά την κλινική της πρακτική στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών (Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε) και σε Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αθηναίων, μετεκπαιδεύτηκε υπό εποπτεία στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, την ανίχνευση και διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και την συμβουλευτική ενηλίκων και εφήβων.

Κύριες Εθελοντικές συνεργασίες:

  • Με το τμήμα οξέων και χρόνιων περιστατικών στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο
  • Με την Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία Αθηνών. 
  • Ως ερευνήτρια - ψυχολόγος για το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. (Πρόγραμμα κατά του στίγματος της Ψυχικής ασθένειας).
  • Σε δράσεις του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού συλλόγου "Γλάροι Αιγαίου" με στόχο την στήριξη κατοίκων σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης δουλεύοντας με ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και εν συνεχεία για 5 έτη με το Υπουργείο Παιδείας (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) ως συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Ομάδων Γονέων. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (κωδ. 4227, Α.Π. 2, Δράση 6), παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοεκπαίδευση σε γονείς, μαθητές και διδάσκοντες σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Από το 2014 μέχρι και το 2017 υπήρξε συν-ιδρυτικό μέλος της  Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας παιδιού και οικογένειας "Παιδογνωσία".

Από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, εφήβους και ζεύγη. Παράλληλα, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» του Μητροπολιτικού Κολεγίου και ως συντονίστρια Ομάδων ενδυνάμωσης γονέων. Έχει συμμετάσχει πανελλαδικά με ομιλίες και παρουσιάσεις, σε συνέδρια και σχολεία.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κατά κύριο λόγο την σχέση της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας με την θετική ψυχολογία και τη νοηματοδότηση της ανθρώπινης ύπαρξης, στα διάφορα πλαίσια στην καθημερινότητας του ατόμου.

Η Κα Ζαπανδιώτου είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ) και του International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο:

 https://zapandiotou-psychotherapy.blogspot.com/

 

Διεύθυνση: 

Λάμπρου Κατσώνη 5, Γαλάτσι , 11146
(πλησίον Γαλατσίου, στάση Συκιά- Λ.Γαλατσίου)

Τηλ: 

6939421175

Email: 

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

1 θέση