Χριστίνα Καλλιώδη

H Χριστίνα Καλλιώδη είναι μουσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη μουσική ψυχοθεραπεία.

Από το 2006 εργάζεται με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών δυσκολιών (stress, κατάθλιψη, πένθος, επιθετικότητα, διατροφικές διαταραχές, τραύμα κ.α.). Το 2016 ίδρυσε το Κέντρο Μουσικής Ψυχοθεραπείας «ηχώ» όπου προσφέρει συνεδρίες σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Από το 2019 συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ  «Άγγελοι της Χαράς» σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το πρόγραμμα μουσικοθεραπείας για νοσηλευόμενα νεογνά και τις οικογένειές τους στη ΜΕΝΝ του ΓΝΠ Αγλαΐα Κυριακού ενώ συμμετέχει ως θεραπεύτρια σε ομάδες στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΓΝΠ Αγία Σοφία και στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Δυτικής Αθήνας. Το παρελθόν έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές δομές, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, το ΤΕΙ Αθήνας, την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, την ΑΣΚΤ κ.α.

Σπούδασε μουσική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και μουσικοθεραπεία με εκλεκτική ψυχαναλυτικά επηρεασμένη προσέγγιση (Postgraduate Diploma και Master in Arts) στο Anglia Ruskin University στη Μ. Βρετανία. Στις ΗΠΑ μετεκπαιδεύτηκε και απέκτησε κλινική εμπειρία στη ιατρική μουσική ψυχοθεραπεία με πρόωρα και τελειόμηνα βρέφη και τις οικογένειές τους σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Louis Armstrong Center of Music and Medicine  του νοσοκομείο Mount Sinai Beth Israel) και στη μουσικοθεραπεία στην επιλόχειο περίοδο. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη μέθοδο μουσικής ψυχοθεραπείας Supportive Music and Imagery. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την  5ετή εκπαίδευσή της στην Υπαρξιακή-Φαινομενολογική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Διατέλεσε Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Ελλ. Συλλ. Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών  στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μουσικοθεραπείας, μέλος της συντακτικής ομάδας του διεπιστημονικού περιοδικού μουσικοθεραπείας "Approaches" και είναι μέλος της International Association for Music and Medicine, της Ελλ. Εταιρείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιού και Εφήβου και της Ελλ. Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας.

Διεύθυνση: 

Νάρκισσων 13, Χαλάνδρι

Τηλ: 

210 68 98 078
6977419484

Email: