Έφη Κονίδα

 Η Έφη Κονίδα είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην αναπτυξιακή ψυχολογία (University of Sussex), έχει εκπαιδευτεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στην Οικογενειακή Θεραπεία, ενώ παρακολουθεί συστηματικά διαλέξεις, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, ποικίλης θεματολογίας. Η δουλειά της εποπτεύεται ψυχαναλυτικά.

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει θεραπευτική δουλειά τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, σε ιδιωτικό και δημόσιο φορέα («Περιβολάκι», «Λιθαράκι»), καθώς και στην τηλεφωνική Γραμμή-Σύνδεσμος για το παιδί και τον έφηβο. Επιπλέον, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα «Δάφνη», για τον εκφοβισμό στα σχολεία. Συνεργάστηκε με το «Κ.Η. ΑΝΟΔΟΣ» και το «Διεθνές Κέντρο Επιστημονικής Γνώσης», δουλεύοντας ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και τις οικογένειες τους. Επίσης, διεξήγαγε θεραπευτικές Ομάδες ενηλίκων αλλά και ατομικές συναντήσεις και  πλαίσια της συνεργασίας της με το ίδρυμα «ΕΛΙΤ».

Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελοκήπους, όπου εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες και παιδιά. Επίσης, είναι εισηγήτρια σεμιναρίων σε ιδιωτικό κέντρο, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «Α’ παιδική ηλικία και γονεικότητα» για την υλοποίηση του «Μεγάλου μας Σπιτιού», στα πρότυπα του Πράσινου Σπιτιού της Dolto και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διεύθυνση: 

Άλδου Μανουτίου 17-19 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
(όπισθεν μετρό)

Τηλ: 

210 6439085

Email: 

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

2 θέσεις