Βαγγέλης Πανουσόπουλος

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας Deree. Είναι εγγεγραμμένο μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA) καθώς και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (MBPsS). Παράλληλα, κατέχει Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής του κατάρτισης έχει ολοκληρώσει κύκλο θεωρητικής εκπαίδευσης στη θεραπευτική προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας Εστιασμένης στη Μεταβίβαση, καθώς και κύκλους εξειδίκευσης τεχνικών της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας για διαταραχές άγχους και διαταραχές διάθεσης από το Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy.

Έχει εργασθεί (2014-2018) στο Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.), παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στα πλαίσια των θεραπευτικών παρεμβάσεων του προγράμματος απευθυνόμενες σε άτομα με έντονες ψυχοκοινωνικές δυσκολίες εντός του ψυχωτικού φάσματος.   

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες και γονείς στα πλαίσια ατομικών συνεδριών. Η συμβουλευτική του προσέγγιση βασίζεται στις αρχές και πρακτικές της συνθετικής (integrative) ψυχοθεραπείας, ενσωματώνοντας κυρίως στοιχεία και τεχνικές τόσο της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας, όσο και στοιχεία ψυχοδυναμικών συμβουλευτικών προσεγγίσεων.

 

Διεύθυνση: 

Αδριανείου 33, Αθήνα (Νέο Ψυχικό), Τ.Κ. 11525

Τηλ: 

6972509067
211 4044406

Email: