Σεμινάρια απο την συνεργάτιδα του Ψ-Δικτύου Μαριαλέξια Μαργαρίτη

 Συνεχίζοντας την επιτυχημένη μας συνεργασία με το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού, Η Μαριαλέξια Μαργαρίτη και η Στέλλα Βουλγαράκη  παρουσιάζουν τις 2 νέες  δράστηριότητες για την περίοδο Οκτωβρίου 2013 – Ιανουρίου 2014:

A. Εργαστήριο Group Coaching με θέμα: «Η Τέχνη του να Λέμε’Οχι!» - Εναρξη 16/10
Τι θα συμβεί αν αρνηθώ να εξυπηρετήσω τον συνάδελφο, αν πω ‘Όχι’ στους γονείς μου, αν δεν δεχτώ να διευκολύνω το φίλο ή τη φίλη μου, αν δεν ακολουθήσω το σύντροφο/τη συντρόφου μου αφού δεν έχω κέφι? Μέσα στο μυαλό μας, η προοπτική των συνεπειών που θα προκύψουν από την πιθανή μας άρνηση, είναι τόσο δυσβάσταχτη, που μας αναγκάζει συχνά να εμπλεκόμαστε σε καταστάσεις που δεν επιθυμούμε, με προσωπικό πάντοτε κόστος. Οι συμμετέχοντες μέσα απο την διαδραστικότητα, την υποστήριξη και την δυναμική της ομάδας θα εντοπίσουν ποιοί παράγοντες ή/και προσωπικές πεποιθήσεις τους οδηγούν σε αυτή την συμπεριφορά και θα συνειδητοποιήσουν ότι κάθε φορά που λέμε ‘Ναι’ σε κάτι, λέμε ‘Όχι’ σε κάτι άλλο. Θα δουλέψουν πάνω στην προσωπική τους ανάπτυξη και στο πως να διαμορφώσουν τις σχέσεις με το περιβάλλον τους μέσα σε ένα πλαίσιο που να αντιπροσωπεύει και τις δικές τους επιθυμίες.
Το coaching είναι μία διαδικασία που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τους εσωτερικούς μας πόρους, μας ενδυναμώνει και μας δίνει την ώθηση για να επαναπροσδιορίσουμε - αν χρειάζεται - και να πετύχουμε τους στόχους μας.

B. Σεμινάριο: «Επικοινωνώ πιο αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας  τεχνικές N.L.P.» - Εναρξη 14/10
Πρόκειται για ένα εργαστήριο,  4 τρίωρων συναντήσεων, το οποίο επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της εποικοδομητικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας που μας επιτρέπει να δίνουμε το σωστό μήνυμα, την σωστή στιγμή με τον σωστό τρόπο στον συνομιλητή μας. Το σεμινάριο είναι διαδραστικό και περιλαμβάνει ασκήσεις και παιχνίδια για μεγάλους! Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την σημασία του να έχουν ένα σαφές και αποφορτισμένο μήνυμα και το να χρησιμοποιούν θετικά τον λόγο αλλά και τη γλώσσα του σώματος ώστε να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά με το περιβάλλον τους. Παράλληλα, μαθαίνουν πώς να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται ότι οι συνομιλητές τους μπορεί να έχουν ένα πολύ διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας από τους ίδιους και πως να διαμορφώνουν διαφορετικά την επικοινωνιακή τους προσέγγιση ανάλογα με το είδος τους μηνύματος και τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά του συνομιλητή τους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου χρησιμοποιούνται και τεχνικές Neuro Linguistic Programming (N.L.P.).

Τις δραστηριότητες θα συντονίσουν οι: Μαριαλέξια Μαργαρίτη, Certified Coach (ACC), Ψυχοθεραπεύτρια (EAIP) & Στέλλα Βουλγαράκη, CertifiedCoach (ACC), NLP Master Practitioner & Trainer. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε  στα [email protected], [email protected] ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκωνhttp://www.haef.gr/el/AdultPrograms/Courses/Details?cat=3 (κωδικοί εργαστηρίων μας 575.1 & 580.1).

Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 16/9/13