Λήδα Σεμιδαλά

Η Λήδα Σεμιδαλά είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής ομάδας Balint και συντάκτρια στο ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας LAPSUS.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας (MSc in Developmental Psychopathology) στο The University of Reading, στην Αγγλία. Έχει εκπαιδευτεί μέσα από σειρά σεμιναρίων, συστηματικής εκπαιδευτικής εποπτείας και προσωπικής ψυχοθεραπείας στην ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος (π.χ. Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Αιγάλεω, Ιατροπαιδαγωγικό Αθηνών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου κ.α.).

Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ενήλικες που παρουσιάζουν συναισθηματικές δυσκολίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα και προβλήματα σχέσεων. Επίσης εργάζεται με παιδιά και εφήβους με ποικίλες δυσκολίες και τις οικογένειές τους. Τέλος, συνεργάζεται με ιδιωτικές θεραπευτικές δομές και σχολεία, είναι εισηγήτρια βιωματικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και συντονίστρια ομάδων γονέων.

Διεύθυνση: 

Γρηγορίου Κυδωνιών 10, Κάτω Πατήσια

Τηλ: 

6948069980

Email: