Ανοίγουν τα σχολεία.

 Η σχολική χρονιά ξεκινάει. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον "ανεμοστρόβιλο" του αποχαιρετισμού του καλοκαιριού και της ξεγνοιασιάς και την έναρξη των σχολικών υποχρεώσεων.

Τα πρωτάκια καμαρώνουν για τις τσάντες τους, τα δευτεράκια αρχίζουν να έχουν γνώση για το τι μπορεί να σημαίνει σχολείο και μάθηση, τα τριτάκια ανυπομονούν να δουν τους φίλους τους και οι μεγαλύτεροι έχουν συνειδητοποιήσει τη ροή της σχολικής ρουτίνας.

Σε όποια σχολική βαθμίδα και να είναι το παιδί και ο/η έφηβος/έφηβη η διαδικασία της έναρξης ενός κύκλου κινητοποιείται και το παιδί καθώς και οι γονείς/κηδεμόνες καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του. Συναισθήματα όπως χαρά, λαχτάρα, άγχος, φόβος ή ακόμα και άρνηση γεμίζουν την ατμόσφαιρα.

Παράλληλα με την σχολική χρονιά η ζωή τρέχει και μέσα σ' αυτή συμβαίνουν διάφορα γεγονότα (π.χ., οικονομικές δυσκολίες, ανεργία, διαζύγιο, απώλεια, γέννηση μικρότερου αδερφού, μετακόμιση, αλλαγή σχολικού πλαισίου) που αναστέλλουν ή και επιβαρύνουν τη προσαρμογή και τη μάθηση του παιδιού  φορτίζοντας το συναισθηματικά.

 Το Ψ-Δίκτυο στηρίζει το παιδί και το πλαίσιο που μεγαλώνει στη νέα σχολική χρονιά προσφέροντας "Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων", "Ψυχοπαιδαγωγική Υποστήριξη Παιδιών και Εφήβων", "Παιγνιοθεραπεία", καθώς και "Συμβουλευτική Γονέων".