Στέλιος Μακρής

Ο Στέλιος Μακρής, είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής κι εγκληματολόγος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Η έρευνά του στις μεταπτυχιακές σπουδές του στο εργαστήριο κλινικής εγκληματολογίας του πανεπιστημίου Loughborough της Αγγλίας, αφορούσε τη νεανική παραβατικότητα ως αντικείμενο διαχείρισης από το εκπαιδευτικό και το ποινικό σύστημα της Αγγλίας, μέσα από το θεωρητικό πρίσμα του Foucault. Από το 2002 ήρθε σε επαφή με την ψυχοδυναμική θεωρία και κλινική, εργαζόμενος στο τμήμα εφήβων της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω, ενώ από το 2008 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής. Έχει εκπαιδευτεί στις αναπτυξιακές διαταραχές και στην ψυχαναλυτική δυναμική της ομάδας σε ψυχιατρικά πλαίσια, στο ΕΚΠΑ.

Έχει διδάξει στο IST/University of Hertfordshire και στο Μητροπολιτικό κολλέγιο, και έχει μεγάλη εμπειρία στη δυναμική των ομάδων και στην εκπαίδευση ενηλίκων (ομάδες γονέων, ομάδες εφήβων,  ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Λασκαρίδη, στο ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης του 18 ΑΝΩ, βιωματική εκπαίδευση καθηγητών Σ.Ε.Π. μέσης εκπαίδευσης στο Πάντειο πανεπιστήμιο). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ψ-δικτύου και συνεργάζεται από το 2016 με την KonTerra Group, Washington D.C., ως σύμβουλος και κλινικός επόπτης εργαζόμενων σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς.

Έχει παρακολουθήσει δεκαπενταετή ομαδική κλινική ομαδική εποπτεία με τον ψυχαναλυτή, διδάσκοντα της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Σ. Σαββόπουλο, την ομαδική αναλύτρια Ε. Ιωάννοβιτς και τον ψυχίατρο ψυχαναλυτή Γεράσιμο Στεφανάτο. Παρακολουθεί το θεωρητικοκλινικό ψυχαναλυτικό σεμινάριο του Γεράσιμου Στεφανάτου (εκπαιδευτική δραστηριότητα του Quatrième Groupe, OPLF) και ατομική ψυχαναλυτική εποπτεία με τον ίδιο. Το 2018 ίδρυσε και συντονίζει ομάδα μελέτης του φροϋδικού έργου.

Διεύθυνση: 

Βασιλίσσης Σοφίας 122, Αθήνα

Τηλ: 

2130461098

Email: 

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.