Σεμινάριο με την συνεργάτιδα Δήμητρα Αθανασάκου

Βιωματικό σεμινάριο 14 ωρών
Ανακαλύπτοντας την φωνή μου: Αφουγκράζομαι. Επιλέγω. Διεκδικώ.”,
με την ψυχολόγο - υπαρξιακή ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Αθανασάκου.

Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε από τους άλλους να μας αντιμετωπίζουν δίκαια, να “υπερασπιζόμαστε” τους εαυτούς μας και να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε, χωρίς φυσικά να καταπατάμε τις δικές τους ανάγκες. Αυτό σημαίνει, να εκφράζουμε τις προτιμήσεις μας, τις ανάγκες μας, τις γνώμες μας, τα συναισθήματά μας, χωρίς φόβο. Πολλές φορές όμως δεν το κάνουμε. Για παράδειγμα, μπορεί να είπαμε και πάλι ναι σε κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής πως δε θέλαμε να κάνουμε. Ίσως να προτιμήσαμε να είμαστε ευγενικοί. Πιθανώς να φοβηθήκαμε για την επαγγελματική μας σταθερότητα Ή μπορεί να μην θέλαμε να συγκρουστούμε. Να φοβηθήκαμε ότι θα χάσουμε την “συμπάθεια” του άλλου αν τον απογοητεύσουμε ή ακόμη, να θεωρούμε τις ανάγκες των άλλων πιο σημαντικές από τις δικές μας.

Ο Rollo May (Αμερικάνος υπαρξιακός ψυχολόγος), έλεγε ότι «Το ναι δεν έχει νόημα εκτός και αν το άτομο θα μπορούσε να είχε πει και όχι».

Μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία θα καταπιαστούμε σε αυτό το σεμινάριο είναι τα εξής:

Πώς μπορώ να μάθω να λέω όχι χωρίς να νιώθω ενοχές;
Τι με εμποδίζει από το να πω/κάνω αυτό που θα ήθελα;
Πώς διεκδικώ αυτά που θέλω, με σεβασμό;
Πώς βάζω όρια;
Πώς επικοινωνώ πιο αποτελεσματικά;

Θα επεξεργαστούμε τα παραπάνω και πολλά ακόμη ερωτήματα, μέσω σύντομων παρουσιάσεων, βιωματικών ασκήσεων, πρακτικών τεχνικών και πραγματικών καταστάσεων από την καθημερινή μας ζωή.

Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 11 Ιουνίου, 6 το απόγευμα και θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη, 18.00-21.30, για ένα σύνολο 4 εβδομάδων. Η παρουσία σας χρειάζεται καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων εξασφαλίστε την συμμετοχή σας, είτε τηλεφωνικά στο 694.75.46.914, είτε με e-mail στο [email protected] μέχρι 9 Ιουνίου.

Κόστος συμμετοχής: 160 ευρώ. Σε περίπτωση προπληρωμής εφάπαξ, 130 ευρώ.
Άνεργοι 120 ευρώ.
Τόπος διεξαγωγής: Ανατολικής Θράκης 14, Νέα Ερυθραία

Για περισσότερες πληροφορίες: www.athanasakou.com