Όλγα Μεταλληνού

H Όλγα Μεταλληνού είναι ψυχολόγος, με βασικές σπουδές ψυχολογίας στην Ελλάδα και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Ψυχολογία της Υγείας, στο Stirling University της Σκωτίας.

Έχει αποκτήσει εξειδικευμένη εκπαίδευση στη συμβουλευτική και θεραπεία του πένθους, στην Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, συστημική θεώρηση από το Α.Κ.Μ.Α., στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών, από το Ινστιτούτο Συστημικής Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης, καθώς και στη μετατραυματική διαταραχή σε ενήλικες και παιδιά, μέσω της τεχνικής E.M.D.R (Part 1, Part 2, Part 3 για παιδιά). Παράλληλα, παρακολουθεί κλινική εποπτεία Συστημικής κατεύθυνσης.

Η Όλγα Μεταλληνού είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ). Από τον Μάρτιο του 2015 είναι και κάτοχος του πιστοποιητικού EuroPsy.

Το διάστημα 1994 - 1998, εργάστηκε ως εξωτερική επιστημονική συνεργάτης στον Τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, συμμετέχοντας σε ερευνητικά έργα για την διαχείριση ασθενών με HIV/AIDS.

Από το 1998, εργάζεται στο Συμβουλευτικό Κέντρο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, στη στήριξη παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν χρόνιες ή απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή θάνατο. Εκτός από την ατομική και ομαδική δουλειά σε ενήλικες και παιδιά/εφήβους που βίωναν απώλεια, έχει αναλάβει εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και ομιλίες καθώς και συγγραφή μελετών με το αντίστοιχο θέμα.

Από το 2001, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, στο οποίο παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ενήλικες, εφήβους, γονείς και ζευγάρια. Επίσης, από το 2013, είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης σε καταστάσεις Μαζικών Καταστροφών.

Διεύθυνση: 

Μιχαλακοπούλου 31 - 33, Αθήνα (Χίλτον) (Σταθμός Μετρό: Μέγαρο Μουσικής ή Ευαγγελισμός)

Τηλ: 

6972509946

Email: 

metallio_1@yahoo.gr

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

2 θέσεις