Μίρκα Πλέσσα

Η Μίρκα Πλέσσα είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία, στο τετραετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας «γίγνεσθαι».

Έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης ψυχολόγος του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής, τμήμα της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, πραγματοποιώντας κλινικές συνεντεύξεις και προσφέροντας ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, καθώς και του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», όπου παρείχε ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Συνεργάζεται με φορείς ψυχικής υγείας, όπως η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς και με ιδιωτικά ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα, παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτική γονέων, κλινικές συνεντεύξεις και ερευνητικό έργο.

Ενδιαφέρεται ενεργά για την έρευνα, τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και την εφαρμογή τους στην ψυχοθεραπεία και αρθρογραφεί για ζητήματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας σε περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη, όπου παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ενήλικες και εφήβους.

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).
 

Διεύθυνση: 

Δαιδάλου 16, Ηλιούπολη

Τηλ: 

6977745989

Email: 

mirkaplessa@gmail.com

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

2 θέσεις