Σχετικά με το Ψ-Δίκτυο

Σε ποιους απευθύνεται το Ψ-Δίκτυο;

Το Ψ-Δίκτυο συστάθηκε προκειμένου να στηρίξει ψυχοθεραπευτικά άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν ιδιωτικά έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Για να μπορέσετε να επωφεληθείτε των υπηρεσιών του Ψ-Δικτύου, θα πρέπει να ανήκετε σε μια από τις παρακάτω ομάδες πληθυσμού: άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, χαμηλο-συνταξιούχοι, φοιτητές και άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από την στιγμή που εμπίπτετε σε μια από τις παραπάνω ομάδες και βιώνετε καταστάσεις που δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε, το «Ψ-Δίκτυο» σας προσφέρει υπηρεσίες χαμηλού κόστους, χωρίς η παροχή αυτή να χάνει από την ποιότητά της.

Το Ψ-Δίκτυο ανήκει σε κάποιον επαγγελματικό οργανισμό; Χρηματοδοτείται από κάπου;

To «Ψ-Δίκτυο» απαρτίζεται από ανεξάρτητους επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, σύμβουλους ψυχικής υγείας, ψυχιάτρους, κ.ά.) που παρέχουν συνεδρίες χαμηλού κόστους. Ο κάθε επαγγελματίας ακολουθεί τον Κώδικα Δεοντολογίας του κάθε συλλόγου (π.χ., Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Βρετανικός Σύλλογος Ψυχολόγων, κ.ά.) στον οποίο ανήκει σε ό,τι αφορά στην εχεμύθεια, το απόρρητο, τα δικαιώματα των πελατών και άλλα θέματα ηθικής και πρακτικής. To «Ψ-Δίκτυο» δεν ανήκει σε κανέναν επαγγελματικό οργανισμό ή κρατικό φορέα και δεν λαμβάνει καμία χρηματοδότηση.

Γιατί προσφέρεται συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστους;

Πιστεύουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όταν όλα συνεχώς γύρω μας αλλάζουν και οι σταθερές μας ανατρέπονται, η ψυχοθεραπεία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους. Η αλλαγή στο κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό, αφορά όλους μας και στο Ψ-Δίκτυο πιστεύουμε ότι η ψυχοθεραπεία μπορεί να γίνει ο σταθερός «χώρος» και «χρόνος» που χρειαζόμαστε, προκειμένου να επεξεργαστούμε αυτές τις ανατροπές και να ανακαλύψουμε δημιουργικές λύσεις. Η απόφασή μας για παροχή συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας με χαμηλό κόστος βασίζεται στην πεποίθηση μας ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένας από τους τρόπους να αντεπεξέλθουμε στην «κρίση», αφού μας βοηθά να εντοπίσουμε τις εσωτερικές μας λύσεις σε μια περίοδο που εξωτερικά βιώνουμε αδιέξοδα. To Ψ-Δίκτυο αποτελεί μια κίνηση προσφοράς και μοιράσματος προς τους συνανθρώπους μας, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Πως επιλέγονται οι συνεργάτες-θεραπευτές του Ψ-Δικτύου;

Στο Ψ-Δίκτυο στόχος μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε χαμηλό κόστος. Για αυτό το λόγο οι επαγγελματίες συνεργάτες μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι με πολυετή κλινική εμπειρία, τόσο στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και είναι μέλη επαγγελματικών συλλόγων που πιστοποιούν τις εκπαιδεύσεις τους. Στο Ψ-Δίκτυο, δεν συμμετέχουν εκπαιδευόμενοι σύμβουλοι ή φοιτητές ψυχολογίας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα σύντομα βιογραφικά των συνεργατών μας.