Μίρκα Πλέσσα

Η Μίρκα Πλέσσα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε ως Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια, στο τετραετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Υπαρξιακής Ψυχολογίας «γίγνεσθαι».

Έχει εργαστεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ως εξωτερικός συνεργάτης ψυχολόγος, όπως το το ΚΚΨΥ Βύρωνα-Καισαριανής, τμήμα της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποιούσε κλινικές συνεντεύξεις και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα των πνευμόνων και διενεργούσε ερευνητικό έργο, την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και σε ιδιωτικά ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα, παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε εφήβους και παιδιά και συμβουλευτική σε γονείς.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη, όπου παρέχει ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες.

Παράλληλα συνεργάζεται με το «γίγνεσθαι», την Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας ως εκπαιδευόμενη εκπαιδεύτρια.

Είναι συνεργάτης του Ψ-Δικτύου-Πρόσβαση στη Στήριξη, στα πλαίσια του οποίου παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική χαμηλού κόστους σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ενδιαφέρεται ενεργά για την έρευνα, τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, την υπαρξιακή σκέψη και την εφαρμογή τους στην ψυχοθεραπεία και αρθρογραφεί για ζητήματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας σε περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα.

Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Διεύθυνση: 

Δαιδάλου 16, Ηλιούπολη

Τηλ: 

6977745989

Email: 

mirkaplessa@gmail.com

Άλλες υπηρεσίες: 

Διαθεσιμότητα για σπουδαστές: 

2 θέσεις